Tiada Blog, Gunalah Micro Blog Untuk Buat Duit

Kebiasaan ramai orang menggunakan blog wordpress atau platform blog yang lain untuk menulis. Apabila menulis dan memaparkan sesuatu di internet, pasti ada sesiapa sahaja yang membaca. Lihat saja contoh anda menulis di wall facebook, pasti rakan-rakan anda perasan akan mesej-mesej anda. Dengan mesej-mesej itu juga, anda boleh beriklan. Di mana lagi boleh menulis? Anda boleh menulis di platform twitter. Twitter adalah microblog yang boleh ditulis sehingga 140 perkataan.

Dengan twitter juga anda boleh buat duit tanpa modal. Mudah bukan, hanya menulis tweet maksimum 140 perkataan, anda akan dibayar oleh syarikat-syarikat yang mengiklan. Di dalam pakej Duit Twitter, terdapat lapan cara buat duit dengan twitter. Cara pertama adalah menggunakan ChurpChurp. Saya pun dapat juga hasil daripada ChurpChurp ni.

Bab yang pentingnya adalah mendapatkan follower. Mula-mula anda follow dahulu twitter saya di twitter.com/engshahrul. Dalam Bab 2 pakej Duit Twitter ada menerangkan cara-cara menambahkan follower twitter anda. Apa lagi, dapatkan duit twitter di bawah.

6 thoughts on “Tiada Blog, Gunalah Micro Blog Untuk Buat Duit”

  1. Lama tak nak dapat seratus tu?
    Hmm, ebook twwiter ni berbaloi ke? Nampak bro pun affiliate kat atas tu

    [Reply]

    Shahrul Reply:

    Tak sampai setahun pun, earning lagi laju daripada Nuffnang. Ebook tu berbaloi juga, nak praktikkan tambah follower.

    [Reply]

  2. nak kena ramai follower, tu yg susah skit tu
    tapi nf lagi rilek, letak je code, tak payah ubah2

    [Reply]

    Shahrul Reply:

    Kita tambahkan cabang buat duit. Blog + nuffnang kene ramai pembaca, twitter + churpchurp pun kene ramai follower. Lagipun nuffnang dan churpchurp daripada syarikat yang sama.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 6 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)