Panduan Usahawan Blog

Anda mahu jadi usahawan? Bidang baru bagi usahawan iaitu menulis blog. Blog-blog kini bukan hanya untuk menulis perkara-perkara peribadi, tetapi juga untuk mewakili diri anda ataupun perniagaan anda di dunia online.

Ebook ini ditulis oleh Amirul Hafiz aka mirlme. Amirul Hafiz telah lama berkecimpung dalam dunia blogging. Pakej ini bukan saja terdapat sebuah ebook berformat .pdf dengan 76 muka surat, malah mempunyai tujuh video teknik tarik traffik dan satu video case study 4 angka affiliate dengan memanipulasi blog.

Ebook tersebut ada memaparkan kejayaan blog iaitu blog yang berinformasi, kajian dalam blogging, kreativiti, unik dan penulisan beraura. Bukan blog yang menceritakan tentang artis sahaja boleh menjana pendapatan, malah topik-topik lain juga boleh berjaya mengikut minat masing-masing. Ebook ini juga ada menceritakan perihal:-

  • Domain dan hosting. Saya juga telah menulis tentangnya di sini.
  • Install blog wordpress. Saya juga telah menulis tentangnya di sini.
  • Install theme. Saya juga telah menulis tentangnya di sini.
  • Memilih pluggin. Saya juga telah menulis tentangnya di sini.
  • Cara mendaftar di Nuffnang. Saya juga telah menulis tentangnya di sini.
  • Teknik tawan trafik dengan Nuffnang Innit. Saya sendiri masih belum mengamalkannya.

7 video teknik tarik traffik adalah seperti berikut:-

  • Teknik tarik traffik – Backlink.
  • Teknik tarik traffik – Blogwalking.
  • Teknik tarik traffik – Facebook. Akaun facebook saya.
  • Teknik tarik traffik – Forum.
  • Teknik tarik traffik – SEO.
  • Teknik tarik traffik – Twitter. Akaun twitter saya.
  • Teknik tarik traffik – Youtube. Akaun youtube saya.

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang teknik-teknik di atas di usahawanblog.com.

6 thoughts on “Panduan Usahawan Blog”

  1. tidak semestinya nuffnang sahaja. Saya juga dah baca dan tgk produk ni (ada review di blog saya juga). Kelebihan produk ni lebih kepada cara nak cari trafik. Bila dah ada trafik ke blog, bukan nuffnang je yg oleh digunakan. Selamat maju jaya.

    [Reply]

  2. bro tak join jv usahawan blog ke…tengok ramai IM offer bonus gempak….tapi masih fikir berbaloi tak beli usahawan blog ni..Kadang2 rasa lebih tertarik dengan bonus berbanding e-book tu.

    [Reply]

    Shahrul Reply:

    Saya pun tiada apa2 bonus nak bagi. Ebook ni pun saya beli sendiri tanpa bonus untuk review.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)